TV5 Monde, världens största franskspråkiga tv-kanal

JPEG

Världens största franskspråkiga tv-kanal ,
0 TV5 Monde är en mångkulturell kanal som vill erbjuda program med allmänt innehåll och humanistiska värderingar med tonvikt på kvalitet, innovation och upptäckt. Programmen ger uttryck för kanalens motto: ”Att här visa det som kommer från någon annanstans, att där visa det som kommer härifrån”.

Ett programutbud uppbyggt kring information,
0 TV5 Monde sänder sina program i hela världen med hänsyn till tidsskillnader och allmänhetens smak med hjälp av 9 olika specifika signaler

Programinnehållet består huvudsakligen av film, sport, dokumentärer och egen produktion på olika områden som återspeglar kanalens politik.

Över 215 miljoner hushåll
0 Mer än 200 länder och territorier i hela världen har dygnet runt tillgång till kanalens sändningar via kabel eller parabolantenn. Det gör TV5 Monde till ett av världens tre största internationella tevenät vid sidan av MTV och CNN

TV5 Monde sänder med hjälp av ett unikt nätverk som består av 18 satelliter och 34 digitala programpaket och mer än 6 000 kabel-tv-nät. Kanalen, med säte i Paris, sänder sina program i åtta versioner (8 olika signaler) för olika geografiska områden: Frankrike/Belgien/Schweiz, Europa, Afrika, Asien-Stilla Havsregionen, Orienten, Latinamerika, USA, samt Québec-Kanada som sänds från Montreal.

Ett nätverk med franskspråkiga kanaler
0 I nätverket ingår 10 franskspråkiga partner-kanaler : France 2, France 3, France 5, RTBF (Belgisk radio och television), TSR (Télévision Suisse Romande), Radio Canada, Télé Québec, RFO (nätverk för Frankrikes utomeuropeiska departement och territorier) och CIRTEF (Internationella rådet för franskspråkig radio och television).

Kanalerna har olika redaktionella profiler och denna mångfald ger TV5 Monde möjlighet att visa de bästa sändningarna som franskspråkig television har att erbjuda

TV5 Monde är delägare i holdingbolaget för Frankrikes audiovisuella politik utomlands som äger 49 % av kapitalet och som omfattar France 24 och RFI.

Lära dig eller undervisa franska med TV5 Monde
Kanalen har skapat två hemsidor för dig som vill lära dig eller undervisa i franska. ”Apprendre tv” ger tillgång till övningar som vänder sig till samtliga elever och interaktiva läromedel för undervisning i klassrum eller självstudier.
”Enseigner tv” ger tillgång till gratis multimedia-innehåll som ger alla fransklärare möjlighet att utnyttja TV5 Mondes program och hemsidans videor för att berika och illustrera undervisningen.

www.tv5.org/TV5Site/enseigner-apprendre-francais/accueil_apprendre.php

www.tv5.org/TV5Site/enseigner-apprendre-francais/accueil_enseigner.php

Undertexter och mottagning av TV5 Monde

Om du inte är franskspråkig kan du välja mellan undertexter på 13 olika språk: arabiska, engelska, franska, holländska, japanska, koreanska, polska, portugisiska, tyska, rumänska, ryska, spanska och vietnamesiska.

I Sverige kan TV5 Monde ses via Com Hem eller Telia (www.comhem.se och www.telia.se). Mer information om andra möjligheter som ger tillgång till TV5 Monde hittar du på följande adress: www.tv5.org/TV5Site/reception/signal.php.

För att veta allt om TV5 Monde:s program i Sverige kan du gå in på TV5 Monde Europa hemsida : www.tv5.org

Senast uppdaterad 13/04/2012

Upp