Campus France - Studera i Frankrike

Allmänt

För dig som vill läsa vidare i Frankrike är valmöjligheterna stora. Inom det franska högskolesystemet ryms lärosäten i världsklass, ett brett urval av utbildningar och olika program med undervisning på så väl franska som engelska.

Parlez-vous français?

Franska universitet/högskolor vill oftast att du kan visa ett intyg på dina kunskaper i franska. Men kraven på språknivå kan variera från en utbildning till en annan och det är därför klokt att i förväg kontakta universitet/högskolan. Institut français de Suède anordnar regelbundet språktester i franska.

Du kan också läsa utbildningar, särskilt på Master-nivå, på engelska. Du kan söka dig fram till olika utbildningar via Campus France sökmotor.

På webbplatsen för Campus France Suède kan du läsa mer om livet i Frankrike, krav på språkkunskaper, kostnader för studier och finansiering, ansökningsförfarande och hitta annan nyttig information.

Behöver du hjälp?

JPEG

Campus France är en fransk myndighet som kan hjälpa dig med tips och råd om olika utbildningar i Frankrike, informera om ansökningsprocessen och svara på praktiska frågor om hur det är att plugga i Frankrike.

I Sverige har Campus France kontor på franska ambassaden i Stockholm.

Campus France deltar även i studentmässor, besöker gymnasier och internationella universitetsdagar, ordnar konferenser och tar emot besök för studievägledning.

Kontaktperson:
Lena Kraft
stockholm@campusfrance.org
08 45 95 312

Campus France Sweden på Facebook
Campus France Swedens hemsida

France Alumni

francealumni.fr

Foton: Campus France på Flickr

Senast uppdaterad 10/06/2015

Upp